Asbestikartoitukset ja asbestityöt Kokkolassa

Kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua sisältävätkö purettavat rakenteet asbestia. Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen. Tekemiimme asbestikartoituksiin kuuluu aina dokumentoitu selvitys.

Asbestikartoitus

Olemme tehneet  satoja asbestikartoituksia, joten voimme taata työn turvallisuuden ja sen, ettei turhia laboratorionäytteitä tarvitse ottaa. Tämä näkyy taas suoraan huokeampana kartoituksen hintana kuluttajalle.

Kysy lisää asbestikartoituksesta yhteydenottolomakkeella.

Kysy lisää

Asbestin purkutyöt

Meiltä tilattu purkutyö on myös varmistus, että asiat tehdään oikein ja täysin pölyttömästi.

Tekemämme purkutyöt suunnitellaan ja dokumentoidaan perusteellisesti. Dokumenttiin sisältyy mm. ilmanäyteanalyysi ja alipaineselvitykset, joilla varmistetaan työn puhtaus ja laadukkuus.

Lue lisää

Asbestipurkutyömenetelmät

1. Osastointimenetelmä

Osastointi menetelmää käytetään yleisesti isommissa purkukohteissa esimerkiksi, pesuhuoneet pannuhuoneet ja muut tilat. Osastointi menetelmässä rakennetaan esimerkiksi purettavan pesuhuoneen eteen sulkutunneli muovista jonka kautta kohteeseen kuljetaan, Tällöin pöly ei pääse leviämään muihin tiloihin. Osastointi menetelmässä on aina oltava alipaineistaja, imuri ja laite jolla pystytään ottamaan logia purettavan kohteen alipaineesta

 2. Pussipurku

Pussipurkumenetelmää käytetään erityisesti putkien eristyksen purkamisessa. Tätä varten käytetään kehitettyä valmista purkupussia, johon on kiinteästi integroitu suojakäsineet.pussi alipaineistetaan hepa suodattimella varustetulla imurilla. Tämä työtapa on aina halvempi verrattuna osastointi menetelmään. Pussipurkumenetelmällä tehdystä työstä ei tarvitse ottaa ilmanäytettä

 3. Kapselointi

Kapselointimenetelmä tarkoittaa rikkinäisten putkieristeiden paikkausta kipsillä tai siihen muulla soveltuvalla materiaalilla.
Rikkinäiset asbestiputkieristeissä on aina riskinä se, että asbestia leviää asuintiloihin. Kapselointi on varsin edullinen tapa esimerkiksi purkuun verrattuna.

Varmista nämä ennen kuin tilaat asbestin purkutyön.

Asbestipurkutyöluparekisteri

Asbestipurkutyötä saavat tehdä yksityiset henkilöt tai elinkeinonharjoittajat sekä oikeushenkilöt kuten esimerkiksi osakeyhtiöt, jotka ovat saaneet siihen luvan. LVI-Rahkolan luvan löydät täältä.

Asbestipurkutyösuunnitelma

Purkutyön suunnittelu on asbestitöiden sen tärkein vaihe. Meiltä saat aina ensin tarkan purkutyösuunnitelman sähköpostiisi. Hoidamme lisäksi kaikki lupa-asiat aluehallintoviraston kanssa.

Dokumentointi

Tilaamalla työn meiltä, saat dokumentin, jossa näkyy laboratorion tekemän ilmanäyteanalyysi, jolla varmistetaan asbestin purkutyön puhtaus. Lisäksi dokumentista selviää, että työ on tehty riittävän alipaineen alaisena.

Ota yhteyttä!

Kysy lisää asbestikartoituksesta tai asbestin purusta oheisella lomakkeella.

 

Haluan lisätietoa
AsbestikartoituksestaAsbestin purustaMuusta asiasta

Kuvia asbestin purusta